Omgeving

 
De Costa Blanca ligt aan de oostkust van Spanje en maakt deel uit van de communidad Valencia. Ondanks de vele witte zandstranden heeft de Costa Blanca hier haar naam niet aan te danken maar aan de wit/roze bloeiende amandelbomen. Het klimaat is zomers en 's winters zeer aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 18 graden.

Het binnenland van de Costa Blanca kenmerkt zich door de prachtige landschappen vol contrasten tussen valleien en bergachtige gebieden.

Op een half uurtje rijden van de kust kom je in een totaal ander Spanje terecht. Op de 'campo' kan men in alle rust genieten van de typische Spaanse dorpjes met al zijn gewoontes en tradities en natuurlijk schitterende natuur. De dorpjes zijn omgeven door vele wijngaarden, olijfbomen en natuurlijk amandelbomen die de vallei in februari een roze gloed geven. Een geweldig zicht met de bergen op de achtergrond. Ieder seizoen heeft zijn eigen kleur en geeft de vallei weer een andere uitstraling.

Mede door het katholieke geloof worden er veel feesten, processies, braderieën en middeleeuwse markten georganiseerd die zeer de moeite waard zijn om een keer mee te maken.
 

2015 KP Design